VUKOV VIS – Proljetne aktivnosti koje možete raditi sa djecom

Sa ljepšim i toplijim vremenom dolaze nam duži dani, a time i više boravka na otvorenom. Svjež zrak, zelene površine i cvijeće trebali bi biti dovoljan razlog za igru na otvorenom. 

Ako ste u potrazi za nekim novim idejama i aktivnostima koje biste mogli raditi s djecom ovog proljeća, donosimo Vam neke super ideje.

PIKNIK

Provedite dan s djecom u prirodi na izletu u prirodi. Pripremite omiljenu hranu, sendviče i grickalice. Nakon kvalitetne igre u prirodi, opustite se na dekici uz posmatranje oblaka i uživajte u sunčevim zrakama. 

NAPRAVITE ZMAJA

Zmajevi su uvijek zabavni, a sama izrada, bojanje i ukrašavanje zabavit će djecu na neko vrijeme. Nakon izrade, jedino što će Vam biti potrebno jeste malo vjetra kako biste isprobali svoju kreaciju,a Bjelašnica je idealna za to!

POSADITE NEŠTO

Proljeće je vrijeme idealno za sadnju. Odaberite cvijet, povrće ili neko začinsko bilje te se “bacite” na vrtlarenje. Oslikajte teglu za cvijeće, posijte sjeme te zadužite najmlađe za redovito zalijevanje.

SKUPLJAJTE I OSLIKAJTE KAMENJE

U šetnji prirodom skupite lijepo, srednje veliko kamenje koje kod kuće možete ukrasiti akrilnim bojama ili temperama. Naslikajte šta god Vam padne na pamet, a na kamenju možete ispisati i poruke. Tako oslikano kamenje ostavite po parkovima i gradskim vrtovima, mnogima će biti pravi doživljaj naći takvo neočekivano umjetničko djelo, a možda krenu i širiti ovu ideju

IZRADITE HRANILICU ZA PTICE

Hranilice za ptice mnogi možda povezuju sa zimom, ali zrnje i voda dobro će doći pticama tokom cijele godine. Još jedan dobar način za provesti vrijeme na otvorenom te razvijati spretnost i grubu motoriku.

Posjedovanje apartmana na Bjelašnici vam u isto vrijeme omogućava i bijeg od gradske gužve ali i bezbrižno djetinjstvo za vaše mališane.


prodaja@vukovvis.ba