UPOZNAJTE NAŠE IZVOĐAČE: GLOBAL ONE D.O.O.

“Vukov vis” nastavlja svoju kampanju “Upoznajte naše izvođače” , te Vam danas predstavlja poznatu svjetsku kompaniju Global One d.o.o., koja iza sebe broji raznovrsne projekte kako u Bosni i Hercegovini, tako i na stranom tržištu, kao što su Dubai, New York, Florida i mnogi drugi.

Ponosni smo što je upravo Global One d.o.o. dio tima koji radi na izgradnji našeg objekta na Olimpijskog planini, te Vam u nastavku donosimo sve detalje i zanimljivosti koje smo saznali u današnjem razgovoru.

1. Recite nam više o kompaniji "Global One" ?

“Global One”, sa mrežom partnera, projektanata i investitora, pokriva širi segment inžinjeringa staklenih fasada. Naše tržište je globalno, a cilj nam je ponuditi adaptivna rješenja (najkvalitetnije proizvode izrađene od najboljih sistema prozora, vrata i aluminijumskih sistema – proizvođača kakav je “Schüco”) – kako za individualnu gradnju tako i za javne i komercijalne objekte. Odabirom rješenja nastojimo zadovoljiti visoke energetske potrebe društva, na način da smo ekonomski, socijalno i ekološki održivi – sada i u budućnosti. U segmentu svog portfolia imamo veoma sofisticiran tehnički odjel, sastavljen od profesionalaca sa dugogodišnjim iskustvom, za izradu projektno-tehničke dokumentacije, od preliminarnih rješenja do finalnih izvedbenih, radioničkih i montažnih crteža.

2. Na koje svoje projekte ste najponosniji?

Svaki naš projekat je specifičan i poseban na svoj način. Kada je vaše tržište cijeli svijet, onda su i projekti koje radite raznovrsni i imaju određenu specifičnu ljepotu, karakterističnu za podneblje u kojem su locirani. Svakako bismo posebno istakli projekte u Dubai-u, New Yorku, Floridi, Los Angelesu, St. Kitts and Nevis-u, Kinegiu, Muscatu, Berlinu, Hamburgu, Astani, ali svakako nisu zanemarivi niti manje interesantni ni projekti koje radimo na domaćem tržištu. Projekat Vukov Vis je jedan od takvih projekata, na koji smo iznimno ponosni, a tu su još svakako i “Otoka Meander”, “Bosmal City Centar”, “Avaz”, “BBI”, “Klinika Kandić” , “Kuća Tanović” i mnogi drugi.

3. Otkrijte nam više detalja o samim proizvodima i uslugama koje ste sprovodili na objektu „Vukov vis“?

Realizaciji svakog projekta prethodi šira analiza lokacije, namjene objekta, potreba budućih korisnika, kao i sveobuhvatna provjera svih unutrašnjih i vanjskih inputa koji će se pojavljivati na našim finalnim proizvodima. U tom smislu, uzimajući u obzir namjenu objekta „Vukov vis“ kao i sve atmosferske i druge prilike koje se pojavljuju na planini Bjelašnica, za ponudu odnosno realizaciju vanjske stolarije odabran je sistem “Schüco LivIng 82 MD” . Radi se o izuzetno kvalitetnom i novom sistemu koji omogućuje izgradnju PVC prozora koji izuzetno štede energiju. Ako na to dodamo ugradnju koja je realizovana prateći naše precizno pripremljene tehničke nacrte odnosno detalje dobije se jedan sveukupno štedljivi pasivni prozor koji će budućim korisnicima pružati vrhunske performanse. Sa osnovnom dubinom od 82 mm Schüco LivIng 82 MD sistem određuje standarde udobnosti, sigurnosti, energetske efikasnosti i dizajna. Nova tehnologija zaptivanja pruža efikasnu zaštitu od prodora vjetra, vlažnosti i buke tokom čitavog životnog vijeka prozora. Profil je razvijen i napravljen u Njemačkoj, a konačni proizvod je sastavljen u našoj proizvodnji te kroz naše interne kontrole osigurava kvalitet, kao i sigurnost klase RC 2.

4. Po čemu se Vaši proizvodi i usluge izdvajaju od ostalih, šta je to specifično za "Global One" ?

Usmjereni smo na učinkovito, odgovorno i profitabilno angažovanje u segmentu tehnologije prozora, vrata i fasada, od projektovanja do isporuke gotovih elemenata. Naš alat je znanje, a glavni cilj puno zadovoljstvo naših partnera i kupaca. Od izrade projekta i planiranja, do pripreme tenderske dokumentacije i konačne implementacije projekta, Global One je tu da prati i savjetuje svoje kupce u svim fazama projekta.

5. Šta biste poručili kupcima apartmana u objektu "Vukov vis" ?

Uspješna realizacija jednog građevinskog objekta znači da su ispoštovani svi potrebni standardi i propisi. Time se osigurava da kvalitet kroz cijeli proces planiranja, inžinjeringa, proizvodnje i realizacije stoji iznad troškova objekta. A da bi kompletan proces bio uspješan, sam projekat treba biti vođen od strane stručnjaka, koji na pravi način upravljaju dinamikom i vremenskim okvirom za izgradnju. „Vukov vis“ je jedan takav objekat i uvjereni smo da će kupci prepoznati njegov izniman kvalitet kroz duži boravak u samom prostoru